Advertisement
Općenito PDF Ispis E-mail
Administrator   
Monday, 26 May 2008

             Rukometna sekcija RK „Veteranka“ Trogir djeluje od 2001. godine kada je osnovana zahvaljujući nepresušnom sportskom duhu bivših rukometašica RK Trogir sa svrhom okupljanja bivših rukometašica svih životnih dobi, te s ciljem promicanja potrebe baljenja sportom u svim životnim dobima. Naravno, jedan od ciljeva osnivanja, osim ponovnog uključivanja u sportske aktivnosti, je i druženje s bivšim suigračicama. RK Veteranka spoj je bivših rukometašica različitih generacija od kojih su neke i zaslužne sportašice, bivše reprezentativke koje su svojim uspjesima i rezultatima kako u Državi, tako i u Europi prezentirale naš grad, Županiju i Hrvatsku.

Aktivna Slika

       

Aktivna Slika
                          

 

             Zajedničkim naporima pretvorile su početno povremeno okupljanje u respektabilni veteranski klub, te unatoč svim preprekama i obvezama koje imaju kao savjesne i brižne bake, majke, supruge, te uspješne poslovne žene,  u ozbiljna i redovna sportska druženja koja su rezultirala brojnim sportskim uspjesima.

            Članice Kluba posebno su ponosne na činjenicu da su uspjele stvoriti izuzetno prijateljsko okruženje iz kojeg proizlaze svi naši rezultati i uspjesi.

            RK „Vetaranka“ okuplja danas 28 članica/igračica većinom bivših rukometašica rukometnog kluba „Trogir“, no kako su vrata otvorena svim bivšim rukometašicama s ovog područja, bez obzira gdje su ostvarile svoje profesionalne karijere, dio naših članica dolazi i iz drugih klubova.

            S ponosom možemo reći kako smo jedan od rijetkih veteranskih klubova na ovim područjima čije članice tako aktivno sudjeluju u sportskom životu, što se najbolje očituje kroz tjedne treninge, turnire, druženja, ali i kroz svestranu podršku igračicama RK Trogira koje bodrimo na svim utakmicama.

 

                                 

Aktivna Slika

 

                         Aktivna Slika

 

 

RK „Trogir“


 

              Rukomet u Trogiru ima dugu i uspješnu tradiciju. Maleni Trogir je odavno poznat po brodogradnji i po rukometu. Ljepši spol se počeo baviti ovim športom u sekciji pri gradskom društvu za tjelesni odgoj, pod vodstvom Franka Franetovica, a zatim i Zvonka Kolumbica. Vježbalo se na zemljanom terenu Batarije. Iz te prve generacije su se duže vrijeme zadržale: Fani Buble-Kuh, Tonka Buble-Betica, Nikica Bulicic-Marovic, Štefica Car-Betica, Marija Dekaris-Katic, Nataša Novak-Cvetko, Marija Frana-Roncevic, Zoja Vukman-Špika, Dunja Medved-Kalilic, Vinka Rubignoni, Olga Bezina, Marija Pažanin i Majda Papic-Cukrov.

            Posebno mjesto u razvoju rukometnog sporta u Trogiru, ali i rukometa općenito, zauzima Vinko Kandija, zanesenjak i vizionar koji je rukometu dao posebno značenje. Svjetski priznati trener, jedan od najboljih, na početcima stvaranja i razvoja rukometa u Trogiru, prodao je čak i obiteljsku zemlju, a novce je uložio u usavršavanje i odlaske na prvenstva. Stvorio je izvrsnu rukometnu generaciju, dobro poznatu po školovanoj i kombinatornoj igri, a ujedno je bila na glasu kao i najljepša momčad ženskog rukometa Zbog specifičnog načina rada i ljubavi koju je iskazivao prema rukometu s pravom je dobio nadimak „posljednjeg rukmetnog romantičara“. Mali grad dao je velikog čovjeka čije ime i danas ponosno izgovaramo.

            1958. g. se službeno vodi kao godina osnivanja ženskog rukometnog kluba. Počevši od 1963.g. Trogir je dominirajući u Splitskoj općinskoj ligi pet godina zaredom kroz kvalifikacije nastojao osigurati ulazak u Saveznu ligu.


1967 .g. Trogir je domaćin kvalifikacija u kojima su još nastupili: ‘Tekstilac' iz Panceva, ‘MIK' iz Skoplja i ‘Jedinstvo' iz Bijelog Polja. Pobijedivši sve protivnike ‘Trogir' je osigurao po prvi puta plasman u 1. ligu. Mosorovo igralište bilo je pretijesno za sve koji su došli pozdraviti Vinka Kandiju i njegove ‘malene'.
           

Slijedi nekoliko prvoligaških sezona, ispadanje u niži rang te brzi povratak. Zadnja prvoligaška sezona je 1981.g.
 

               


POVRATAK U ELITU NAKON 25 GODINA


2006. g. – Osvojivši drugi put zaredom prvenstvo 2. lige Trogiranke najavljuju prvoligaške ambicije.
Dobivši domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za popunu 1. HRL. redom su pobijeđene ‘Koka', ‘Sesvete' i ‘Umag'.
Nakon 25 godina ‘Trogir' je ponovo prvoligaš.


Ovaj uspjeh ostvarile su igračice: Ana Križanac, Paula Glavaš, Andrea Guina, Katica Laura, Lucija Emer, Marijana Juric-Orlic, Petra Stricevic, Goranka Anteric, Ivana Tramontana, Melita Košcak, Linda Palada, Vanesa Stricevic, Darija Radic, Marica Tomaš, Željana Števic, Snježana Botica, Ivana Miše, Rozana Brkan i Josipa Grgic.


Predsjednik Skupštine kluba: Vinko Brkan, Predsjednik kluba: Tonci Buble, Športski direktor: Branko Matas
Clanovi UO kluba: Ivan Tomaš, Stjepan Barada, Marija Gašpic, Branko Jurko i Joško Jelic.
Trener: Vatromir Srhoj, fizioterapeut: Milada Šantic, tehniko: Ivana Jadric. 

 

SVAKA ČAST !!!!

Zadnja Promjena ( Sunday, 01 June 2008 )
 
Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates